Gemenskap i sportens värld

Jämfört med många andra motorsporter är sidvagnscross en sport där varje ekipage består av två personer istället för en. Att man tävlar just tillsammans innebär att man måste ha en bra kemi mellan varandra så att man är väl medveten om vad den andra förväntar av dig under loppet. Men förutom detta innebär det att man alltid har någon att dela segrar med.

Sport och idrott generellt är verkligen någonting som på så många sätt för människor tillsammans. På flera olika sätt kan man finna gemensamma nämnare som gör att man kan känna en gemenskap jämte andra sportintresserade. Det kan handla om allt ifrån att man spelar i ett och samma lag till att man följer spelet i en viss liga. Gemenskapen kan alltså finnas såväl på som utanför planen vilket gör att det finns en otroligt stor mängd människor som på olika sätt engagerar sig.

För den som står på sidan om planen och ändå vill känna att man på något vis är med i gemenskapen finns det flera olika sätt som man kan uppnå detta på. Till exempel kan man gå med i en supporterklubb där man kan träffa på andra som håller på samma lag som dig. Dessa klubbar brukar anordna träffar inför matchen och står även enade på hejaklacken.

Man kan också ta sina kunskaper inom sporten och sätta dessa på prov mot andra. Ett exempel på en plats där detta sker är inom fantasysporten, där man delvis satsar på att en specifik spelare kommer att göra bra ifrån sig på planen. Fantasysport handlar nämligen om att man sätter ihop sitt eget lag av riktiga spelare, som sedan samlar in poäng till dig utifrån sina prestationer på den verkliga planen. Poängen tilldelas genom att spelaren gör mål eller assist, undviker utvisningar och på andra sätt gör goda insatser. Den som efter en match, turnering eller säsong fått ihop flest poäng genom sina spelare kan titulera sig som mästare.

När man spelar fantasysport kan man antingen göra detta enbart för nöjes skull eller så väljer man att involvera pengar i det hela. När man gör detta lägger alla deltagare in en summa pengar som slutligen delas ut till den som vinner tävlingen. Att spela om pengar på sporthändelser brukar oftast förknippas med klassisk betting, men här får du på ett annat sätt använda dina djupgående idrottskunskaper.